Politieagenten van de zone Geel-Laakdal-Meerhout deden woensdag 12 september snelheidscontroles. 2 229 voertuigen werden gecontroleerd. 89 procent reed niet te snel. Acht rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.

De politiezone Geel-Laakdal-Meerhout hield woensdag 12 september een actie snelheid. In totaal werden er 2 229 voertuigen gecontroleerd.

243 bestuurders reden te snel. Dit is een overtredingspercentage van elf procent.
 
Geel
In Geel werd er geflitst op de Rijn, in de Kollegestraat en de Molseweg. In totaal werden er 1 388 voertuigen gecontroleerd. Molseweg was een aangekondigde controleplaats voor september, Rijn werd aangekondigd op Twitter. 73 bestuurders reden te snel. Dit overtredingspercentage (vijf procent) ligt lager dan het gemiddelde voor Geel in 2011 (zes procent).
 
Laakdal
In Laakdal werd er gecontroleerd op de Steenweg op Meerhout en Veerledorp. Deze eerste controleplaats werd aangekondigd bij de maandelijkse flitslocaties. 512 voertuigen werden gecontroleerd, 74 hiervan werden geflitst. Het overtredingspercentage (veertien procent) ligt boven het gemiddelde voor Laakdal in 2011 (acht procent). Drie rijbewijzen werden ingetrokken.
 
Meerhout
In Meerhout kon je de politieagenten tegenkomen in de Molenberg en de Schoolstraat. Hier werden 329 voertuigen gecontroleerd, 96 bestuurders reden te snel. De Molenberg was een aangekondigde controleplaats voor september, de Schoolstraat werd aangekondigd op Twitter. Het overtredingspercentage (29 procent) ligt hoger dan het gemiddelde voor Meerhout in 2011 (elf procent). 32 procent van de voertuigen die in Molenberg voorbij de flitsauto reden, staan op de foto. Vijf bestuurders moeten hun rijbewijs tijdelijk inleveren.